12/7/10

Παρέα με φίλους...



Μια μοναδική μουσική βραδιά επεφύλαξε για τους φίλους του ο αγαπημένος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος εμφανίστηκε απόψε το βράδυ στην όμορφη και άκρως καλοκαιρινή αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, στην κερασιά από κάτω…

Οι θαυμαστές και οι φίλοι του είχαν την ευκαιρία να τον δουν για μια ακόμη φορά από κοντά στην πόλη της Κοζάνης αλλά και στο στέκι το οποίο είχε επισκεφθεί πριν δυο χρόνια. Αυτή τη φορά ετοίμασε και παρουσίασε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα με τίτλο:

«Από τον Γούναρη στον Ζαμπέτα».

Μαζί του βρέθηκαν στο τραγούδι η Σαβέρια Μαργιολά και οι Δημήτρης Μαργιολάς στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Πολυμέρης στο ακορντεόν και ο Αντώνης Λογοθέτης στο πιάνο.



Μιλώντας για τον Νίκο Γούναρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα ο Κώστας Μακεδόνας, αφού εξήρε το ταλέντο τους και τη συνεισφορά τους στο τραγούδι επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «και οι δύο είχαν πάρα πολύ χιούμορ και για αυτό νομίζω τους αγαπούσε πολύ ο κόσμος και τα τραγούδια τους έχουν μείνει ως τις μέρες μας».

Η βραδιά είχε δύο μέρη, στο πρώτο παρουσιάστηκαν τραγούδια του Νίκου Γούναρη, ενώ το δεύτερο κομμάτια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Στο διάλλειμα μεταξύ πρώτου και δεύτερου μέρους όσοι είχαν την τύχη και βρέθηκαν στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκό κεράσι, προσφορά που συλλόγου μα πάνω από όλα της κερασιάς που δεσπόζει στην αυλή!



Ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρώτη του εμφάνιση στο στέκι και τα όμορφα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν τότε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Εμφανίστηκα ξανά στο φιλοπρόοδο σύλλογο πριν από δυο χρόνια και ήταν μια από τις ομορφότερες βραδιές της καλλιτεχνικής μου διαδρομής. Ένοιωσα πως ήμουν με τους φίλους μου και πως χορεύουμε και τραγουδάμε μια παρέα και υποσχέθηκα τότε πως στην πρώτη ευκαιρία με χαρά θα ξανά έρθω. Έτσι, μου προτάθηκε να κάνω αυτή την ιδιαίτερη δουλειά, να κάνω αυτό το αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα, δύο καλλιτέχνες που μπορεί να φαίνονται διαφορετικοί αλλά τους ενώνουν πολλά πράγματα».



Ο Κώστας Μακεδόνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την καλλιτεχνική του πορεία, όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Στέλιος Καζαντζίδης, αλλά και κάποιους νεότερης γενιάς, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς, πολλούς από τους οποίους είχε την χαρά και την τιμή να συνεργαστεί μαζί τους.

Παράλληλα, μίλησε και για το μέλλον της μουσικής σήμερα, λέγοντας πως «δυστυχώς στις μέρες μας δεν έχουμε πολύ καλό υλικό. Πιστεύω όμως ότι γράφονται τραγούδια και οι εταιρείες έχοντας επενδύσει σε «φτηνιάρικα» πράγματα και σε μέτριους δημιουργούς και καλλιτέχνες έχουν κάνει πολύ κακό στο ελληνικό τραγούδι και πληρώνουμε αυτή τη στιγμή το τίμημα του λάθους τους. Μακάρι οι εταιρείες να προωθήσουν τραγούδια που αξίζουν».



Ο Κώστας Μακεδόνας έχει καταφέρει να «πιλοτάρει» τη μουσική του καριέρα με την ίδια επιτυχία που πιλοτάρει στους αιθέρες. Μιλώντας για το μεγάλο του αυτό πάθος, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «πολύ τυχερό» που μπόρεσε να κάνει τα δύο πράγματα που αγαπούσε περισσότερο τα έκανε επάγγελμα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν ξέρω τελικά σε ποιο από τα δύο έχω κάνει περισσότερα πράγματα».

Ο κόσμος επιφύλαξε το πιο θερμό του χειροκρότημα στον Κώστα Μακεδόνα, ενώ οι φίλοι του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Τετάρτη θερινό σινεμά και συγκεκριμένα την ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» με την Όντρει Χέμπορν. Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: